Voor bedrijven in de bouw, industriële en technologische sector is het niet evident om de juiste werknemers te vinden. Jaar na jaar wordt dat probleem nijpender en raken vacatures steeds moeilijker ingevuld. En daar zijn verschillende reden voor.

Ten eerste evolueert de techniek zo snel dat kandidaat-werknemers vaak niet over de nodige kwaliteiten beschikken. Daarbij komt dat het onderwijs achter de realiteit op de werkvloer aan hinkt. Met hun bagage vanop de schoolbanken voldoen afgestudeerden vaak niet aan de nieuwe vereisten. Ten slotte zijn sommige beroepen minder gegeerd door de specifieke werkomstandigheden: zwaar werk, vaak ’s nachts, tijdens het weekend en minder goed betaald. De overheid heeft een lijst opgesteld van alle beroepen die met die problemen te kampen hebben. De knelpuntberoepen in techniek nemen een belangrijk aandeel in. En die vormen het werkterrein bij uitstek van YES select.

Knelpuntopleidingen en STEM-opleidingen gaan hand in hand

Om een antwoord te bieden op de krapte op de arbeidsmarkt heeft de overheid knelpuntopleidingen in het leven geroepen. Als HR-partner van industriële en technologische bedrijven houdt YES select de lijst van knelpuntberoepen en dito opleidingen nauwlettend in de gaten. Bovendien zijn wij met onze voortdurende zoektocht naar geschikte technische profielen een graadmeter voor het onderwijs. Wij hebben ons dan ook aangesloten bij het STEM-project van de overheid. Het staat voor Science, Technology, Engineering, Mathematics en probeert jongeren in het secundair en hoger onderwijs warm te maken voor STEM-opleidingen. Ons selectiekantoor YES select is een STEM-ambassadeur met een uitgebreide kennis van zaken.

 

HR-partner voor de invulling van technische knelpuntberoepen

Bedrijven in engineering, techniek en bouwtechniek in heel Vlaanderen kunnen op onze jarenlange expertise rekenen voor de invulling van hun technische vacatures. Wij zijn thuis in de wereld van de technische knelpuntberoepen en zoeken met plezier de juiste man op de juiste plaats. En dat gaat heel ruim: ICT-specialisten, onderhoudstechnici voor VAC-toepassingen, industriële automatisering, auto- en elektromechanica; bouwarbeiders in de ruwbouw en de afwerking zoals dakbedekking, elektriciteit, glasbewerking, stukadoors. Maar ook werfleiders in de bouw en metaalconstructie, bestuurders van kranen, trekkers-opleggers enz. Op zoek naar doelgerichte HR-support voor de invulling van gespecialiseerde technische profielen? Vertrouw dan op YES select!